Sou a: Inici / Receptes / Sopa de carxofa de la Iaia Mª Rosa

Sopa de carxofa de la Iaia Mª Rosa

Recepta de carxofa ecològica d'aprofitament per a 4 persones, boníssima i fàcil de fer.

Una recepta d'aprofitament boníssima i fàcil de fer. 

Ingredients:

  • Pells de carxofes 
  • Una ceba
  • Un all
  • Oli
  • Aigua
  • Una pastilla de caldo
  • Un grapat d'ametlles
  • Farina de pa torrat


Primer de tot, hem de guardar les pells de les carxofes (d'unes 4 carxofes o més) que hem netejat per altres plats, poden aguantar un parell de dies ben bons a la nevera i fins i tot 3, les guardem en una bossa de plàstic a la nevera.

El dia que anem a fer la sopa, agafem una ceba i la tallem petitona i la sofregim amb un all filatejat i un raig d'oli (al gust). Un cop estigui dorada i afegim les pells de carxofes ho deixem uns minuts més i afegim aigua fins a cobrir juntament amb la pastilla de caldo. Ho deixem coure 5 minuts amb l'olla de pressió o uns 20-30 a l'olla normal, com sempre el millor es comprovar si les pells ja s'han estovat.

Un cop hagi bullit ho triturem i tot seguit ho passem per un colador, ja sigui un colador xino o un de reixeta fina, qualsevol dels dos anirà bé, aquest pas és molt important per treure tots els fils de la carxofa, ja que sinó no ens la podríem menjar.

Després de colarla li afegim un grapat d'ametlles picada i si la volem més espessa li afegim una mica de farina de pa torrat. Llesta per servir, si voleu la podeu acompanyar de pa torrat o simplement sola.

Esperem que la proveu, bon profit!! 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme