Sou a: Inici / Receptes / Risotto d'espàrrecs verds i xampinyons

Risotto d'espàrrecs verds i xampinyons

Deliciós risotto de productes de temporada i ecològics

Hem introduït els espàrrecs verds entre els nostres productes, per això us proposem aquest exquisit risotto d'espàrrecs i xampinyons, perquè quedeu com uns senyors i per desmentir que el risotto és complicat de fer: només necessiteu una hora i paciència.

Som-hi?

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 ceba

  • 1 manat d'espàrrecs verds

  • 1 safata de xampinyons

  • 400gr d'arròs bomba, Arborio o Carnaroli o el que tingueu a casa.

  • 1 got de vi blanc

  • 1 litre de caldo, pot ser caldo de pollastre o de verdures, fet per vosaltres o comprat.

  • Uns 50-100gr de parmesà

  • Uns 20-50 gr de mantega

  • Aigua

  • Oli, sal i pebre


Primer de tot passem el espàrrecs i els xampinyons per un bon raig d'aigua, per treure tota la sorra que puguin tenir. Un cop net reservem els xampinyons i tallem els espàrrecs amb trossets de 2cm aproximadament i tallem unes quantes puntes més llargues per decorar al plat.

Posem els espàrrecs en una olla amb aigua i els deixem bullir 10minutets. Passat aquests 10 minuts els traiem però no tirem l'aigua. Aquesta aigua l'aprofitem per afegir-la al litre de caldo i tot junt ho posem a escalfar, és important que el caldo estigui calent perquè així l'arròs es courà millor.

Mentre bullim els espàrrecs podem aprofitar per picar la ceba, la posem en una cassola amb oli i la deixem daurar mentre es va fent i sense deixar de remenar perquè no s'enganxi tallem els xampinyons, els podem tallar més fins o talls més grossos, segons com us els vulgueu trobar al plat un cop cuinat.

Un cop tinguem la ceba daurada i afegim els xampinyons i els espàrrecs menys les puntes que hem tallat més grans, ho salpebrem i ho deixem coure uns 10 minuts més, fins que veiem que els xampinyons ja estan bé. Arribat aquest punt hi afegim l'arròs i ho removem tot un parell de minuts, perquè l'arròs s'obri i es barregin els ingredients, i hi afegim el got de vi blanc i seguim barrejant i deixem que s'evapori.

Quan ja tinguem l'arròs sec és el moment d'anar introduint el caldo que prèviament hem escalfat, aquest moment és el més delicat però no difícil, simplement hem d'anar introduint cullerots de caldo i barrejar sovint, quan veiem que l'arròs s'ha evaporat el caldo n'hi tornem afegir, així fins que estigui al seu punt, normalment són uns 15-20 minuts. Mentre anem fent l'arròs aprofitem per ratllar el parmesà i el reservem.

Finalment quan ja tinguem l'arròs al punt (aneu provant, així sabreu si està al vostre gust i també si li falta sal) li afegim la mantega i el parmesà i ho remenem, així aconseguirem la textura tant especial i característica del risotto.

Ara ja només queda emplatar (amb les puntes dels espàrrecs que hem reservat ) el podeu acompanyar d'una mica d'amanida i un got de vi blanc.

 

Bon profit!

 

Apte per a: celiacs i vegans

 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme