Sou a: Inici / Receptes / Risotto de shiitake i carbassa

Risotto de shiitake i carbassa

Variant del tradicional risotto, però amb carbassa i shiitake, productes que podeu trobar a les nostres cistelles de verdura ecològica!

INGREDIENTS:

(per a dues persones)

  • Dues tasses d'arròs
  • Shiitake (valdran altres especies de bolets, però sempre que siguin carnosos i amb prou sabor)
  • 1 all i 1 ceba
  • 300g de carbassa
  • Oli i sal
  • Formatge ratllat

 

La dificultat del risotto recau en el fet d'aconseguir-ne la textura òptima, que s'obté no parant de remenar l'arròs a fi de que s'esmicoli i quedi ben pastós.

 

El primer que farem és el sofregit, amb la ceba, l'all, l'oli i els shiitake. Després es talla la carbassa en daus no gaire grossos, s'afegeixen al sofregit i es va coent fins que estigui al dente.

Per un altre cantó, bullim l'arròs en una cassola amb el doble d'aigua que d'arròs. Quan arranqui el bull, hi posem un pessic de sal i abaixem el foc. Seguidament, a foc ben baix, deixem que vagi bullint el temps que indiqui el fabricant d'arròs (uns 35-40 minuts, normalment). Si tot ha anat bé, aquest temps s'assolirà quan tota l'aigua s'hagi evaporat, moment en el qual apagarem el foc, i taparem la cassola durant uns minuts. Després afegirem l'arròs al sofregit, on també hi posarem el formatge (a gust), i ho anirem remenant fins que es mesclin bé els sabors i el formatge quedi ben repartit.

 

Bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme