Sou a: Inici / Receptes / Receptes amb Pak Choi

Receptes amb Pak Choi

Heu provat mai el Pak Choi? Podríem dir que és l'equivalent oriental a les bledes mediterrànies, però no ben bé el mateix...

El Pak Choi (també anomenat Bok Choi o pachoy), és una varietat de col d'origen xinès. Es sol cuinar bullida com si de bleda es tractés, la manera més tradicional és servir-les amb salsa de soja i llavors de soja, però hi ha infinitat de receptes, aquí en teniu unes quantes.

 

Pak Choi amb sèsam:

 

  • Pak Choi (1 o 2 manats, depenent de per a quants cuinem)
  • All cru
  • Llavors de sèsam
  • Salsa de soja

 

Posem una olla a bullir i mentrestant anem netejant el pak choi. Un cop arrenqui el bull, hi posem el pak choi i l'escaldem durant un minut (no gaire més que es cou de seguida!). N'escorrem l'aigua.

Posem els alls en una paella amb oli calent i els daqurem. Tot seguit hi posem el pak choi i les llavors de sèsam. Quan aquestes últimes prenguin un to marronós, hi posem salsa de soja al gust (millor anar posant de mica en mica i anar provant que no passar-se). Quan la salsa de soja s'hagi reduït (triga ben poc), ja podem treure del foc i servir.

 

Sopa de Pak Choi:

 

  • Un parell de pastanagues
  • 1 ceba
  • 1/2 cabeça d'all
  • 2 patates
  • 1 manat de pak choi
  • Una o dues cuixes de pollastre
  • Oli i sal
  • 1,5 l d'aigua (o caldo de pollastre)
  • 1 pastilla de caldo de pollastre (si no fem servir caldo)

 

Primer de tot pelem les pastanagues i la ceba, netegem el pak choi, i ho tallem tot en juliana. Pelem i tallem la patata a daus, i piquem l'all ben fi. Netegem el pollastre, en traiem l'os i el greix i el tallem també a daus.

En una cassola amb oli a foc baix hi sofregim la pastanaga, la ceba i l'all durant 10 minuts. Després hi afegim la patata i el pollastre i o aguantem 10 minuts més. Ara tocarà posar-hi l'aigua i la pastilla o el caldo, i quan arrenqui el bull ho deixem bullir 5 minuts. Hi afegim el pak choi i esperem 5 minuts més.

 

Timbal de pak choi, patata i bacallà:

 

  • 1 manat de pak choi
  • 2 patates menudes
  • 1 ceba
  • 200gr de bacallà
  • oli i sal

 

Tallem el pak choi ben fi, el bullim durant 2 minuts, l'escorrem i ho reservem. En una paella amb oli ben calent, hi posem el bacallà amb la pell cap avall i abaixem el foc al mínim, anem movent la paella perquè es barregin bé l'oli i els sucs del bacallà. Al cap d'uns 4-5 minuts retirem el peix i guardem la barreja d'oli i suc!

Desfem el bacallà perquè quedi ben esmicolat i ho barregem amb el pak choi.

En una paella fregim la ceba i les patates, ben bé com si féssim una truita de patates. Un cop estiguin ben cuites i toves, n'escorrem l'oli i ho reservem.

Només queda emplatar: Farem servir un motlle rodó on primer hi posarem una capa de patata i ceba, ho aplanarem bé amb la cullera, després una capa de pak choi i el bacallà, ho tornarem a aplanar i una última capa de patata i ceba. Si ho hem fet bé, quan traiem el motlle tindrem un timbal amb tres capes ben definides i de colors diferents. Podem posar-hi per sobre un rajolí de l'oli de fregir el bacallà que hem reservat abans.

 

Bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme