Sou a: Inici / Receptes / Receptes amb fonoll

Receptes amb fonoll

Receptes amf fonoll ecològic de les Cinc Sènies, tant plats freds com calents. Si vols compartir la teva pròpia recepta, envia'ns un correu a info@elbroquil.cat!

Lluç amb crema de fonoll i pastanaga

 

Ingredients:

  • 8-10 rodanxes de lluç
  • 1 bulb de fonoll
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 ceba
  • 250mL de nata líquida
  • 50mL de llet
  • Ametlles picades
  • Sal, pebre, pebre vermell i oli

 

Elaboració:

  • Torrem les ametlles sense oli i les reservem
  • Sofregim el fonoll, la ceba i els alls, tot ben picat. Un cop ben daurats, ho salpebrem i hi afegim la nata. Un cop hagi espessit, hi afegim la meitat de les ametlles, una mica de branca de fonoll ratllada, una cullerada de pebre vermell, i ho reservem ben calent.
  • En una paella a part, hi posem les rodanxes de lluç amb un rajolí d'oli, i les salem al gust.
  • Un cop fetes a banada i banda, posem les rodanxes als plats i hi posem la salsa per sobre.

 

Amanida de patata i fonoll

 

Ingredients:

  • 400g de patata
  • 4 ous durs
  • 1 bulb de fonoll
  • 80g de mostassa en gra
  • 100g de tomàquets cherry (o qualsevol altre tomàquet d'amanir tallat en daus)
  • 500g de blat de moro cuit
  • 2 llaunes de tonyina
  • cilantre (opcional)
  • oli, vinagre i sal (i pebre, si us hi agrada)

 

Elaboració

  • Bullim les patates amb pell durant 40 minuts en aigua amb sal i una fullea de romaní o llorer.
  • Un cop bullides, les reservem, i un cop fredes les pelem i tallem a daus.
  • Posem els daus de patata en un recipient profund, hi afegim l'ou dur també a daus, la tonyina, el fonoll ben fi, el blat de moro, els tomàquets i ho barregem tot.
  • Fem una vinagreta amb la mostassa, l'oli i el vinagre, i ho amanim.

 

 

Bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme