Sou a: Inici / Receptes / Receptes amb bròculi

Receptes amb bròculi

El bròculi ecològic és un potenciador del nostre sistema immunitari, anticancerígen, antibacterià i antiviral. Tot i ser parent de les cols i coliflors, té un gust més suau i no és tant olorós al cuinar-lo.

Crema de Bròculi:

 

Ingredients:

  • 1 pinya o dues de bròculi
  • 1L de caldo de pollastre
  • 1 ceba
  • Mantega
  • Sal
  • Crema de llet (opcional)

 

Elaboració:

  • Tallem la ceba ben fina i la saltegem amb la mantega fins que quedi daurada.
  • Portem el caldo a ebullició, hi afegim el bròculi tallat en peces petites i ho fem bullir 5 minuts
  • Ho posem tot dins la licuadora i ho deixem ben líquid. (si hi posem la crema de llet quedarà més dens)
  • Un cop licuat, es posa tot altra vegada dins d'una olla i es bull a foc lent durant 10 minuts.

 

 

Bròculi amb bacallà:

 

Ingredients:

  • Una pinya de bròculi
  • 4 racions de bacallà ja dessalat
  • 2 patates
  • Aigua
  • Sal
  • 1 fulla de llorer
  • 2 dents d'all
  • 50mL d'oli

 

Elaboració:

  • Tallarem el bròculi a peces (en flors petites) i les patates a rodanxes.
  • En una olla bullint, hi afegirem el bròculi, al cap de 5 minuts les patates, i al cap de 10 minuts més el bacallà, que deixarem bullir només tres minuts.
  • Retirem els ingredients de l'olla, els escorrem, i reservem 1/2L de l'aigua de la cocció.
  • Per fer la salsa, pelem els alls i els tallem a làmines, i els posem en una paella a fregir fins que quedin ben daurats. En aquest punt apaguem el foc i els deixem reposar. A la mateixa paella, hi anem afegint pebre vermell al nostre gust, i ho anem remenant mentres s'acaba de refredar. Es posa en una salsera o s'afegeix a cullerades al mateix plat.
  • Per muntar el plat, posarem primer les patates, després el bacallà i per últim el bròculi. Ho rematem amb la salsa d'alls i pebre.

 

 

Bròculi rostit a la llimona

 

Ingredients:

  • Un pinya de bròculi (500gr aprox.)
  • 3-4 cullerades d'oli
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 Llimona
  • 2-3 Dents d'all

 

Elaboració:

  • Pre-escalfem el forn a 200ºC
  • Separem les branquetes del bròculi, pelem i piquem els alls
  • En un bol refreguem les flors de bròculi amb l'oli, el pebre i la sal, que quedin uniformement "amanides"
  • Posem les flors en una safata de forn, en una sola capa.
  • Ho posem a dins del forn i al cap de 10 minuts, els donem la volta, i ho rostim 10 minuts més. Si podem punxar el bròculi amb una forquilla sense gaire esforç, és que ja és cuit.
  • Es serveix al plat i es rega bé amb el suc de la llimona.

 

 

Bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme