Sou a: Inici / Receptes / Quenelles de bròquil o coliflor

Quenelles de bròquil o coliflor

Una recepta amb bròquil ecològic diferent, especialment indicada per a nens reticents a menjar verdura o pels qui s'avorreixin de tanta verdura i patata bullida!



QUENELLES DE BRÒQUIL

 

 

Les quenelles fan referència a aquells plats on la forma ve donada per ajuntar dues culleres soperes i obtenir un òval. Queden racions petites, molt agraïdes de presentar.

 

Ingredients:

  • 500g de broquil (el comú o el romanesc, tant li fa) o coliflor
  • 2 ous
  • 1 ceba (grossa)
  • 80g de formatge (el que més us agradi, però convé que no sigui massa fort de gust)
  • 40g de formatge parmesà
  • 80g de pa ratllat
  • 1 manat de julivert
  • Sal
  • Pebre
  • 100g nata líquida
  • Suc de llimona
  • 2-3 fulles de ceba tendra o 1 manat de cibulet

 

Les quenelles fan referència a aquells plats on la forma ve donada per ajuntar dues culleres soperes i obtenir un òval. Queden racions petites, molt agraïdes de presentar.

 

El·laboració:

 

Primer de tot hem de coure el bròquil en una olla intentant que quedi al dente, no massa cuit. Mentrestant anem pre-escalfant el forn a 200ºC.

Un cop cuit, el refredem i el trinxem a mà o a màquina, evitant que quedi massa desfet.

Piquem el julivert, la ceba, ratllem els formatges, i ho barregem ben barrejat amb el bròquil en un bol.

Ara ve el moment més "delicat", doncs s'ha de tenir una mica de traça. Una traça que a la tercera quenella ja haurem obtingut, no patiu. Amb una cullera a cada mà, agafem una cullerada de la barreja i la passem a l'altra, i i ho repetim tants cops com faci falta fins que quedi la forma ovalada desitjada. Normalment amb dos cops n'hi ha prou.

Un cop les tinguem fetes, les anem posant a la safata del forn, que prèviament haurem recobert amb paper vegetal o de plata. Les deixarem durant mitja a 200ºC, fins que les veiem enrossides, i ja les podrem treure.

 

Per acompanyar-les, us proposem una salsa que farem barrejant nata líquida, suc de llimona, ceba tendra picada (o el cibulet), i fent-la espessir amb un toc de paella.

 

I ja ho teniu, bon profit!

 

 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme