Sou a: Inici / Receptes / Pollastre a la jardinera

Pollastre a la jardinera

Plat mediterrani fet amb les verdures ecològiques i de temporada.

Nova setmana, nova recepta.

Avui us presentem una recepta per sucar-hi pa i senzilla. Una recepta ideal pel tupper de la oficina, per fer el dia anterior, per congelar i perfecta per aprofitar aquelles peces de verdura que de vegades ens queden penjades per la nevera. Els ingredients del sofregit es poden improvitzar segons l'època de l'any, al vostre gust.

 

Pollastre a la jardinera, ingredients:

- 1 ceba

- 3 calçots petits

- 2 pastanagues

- 1 carbassó

- 3 espàrrecs

- 1kg de pèsols (uns 350gr desgranats)

- 2 pits de pollastre tallat a daus

- Sal, pebre

- 1 got d'aigua

- mig got de vi blanc

- 1 cayena (opcional)

- Especies al gust

 

Aquesta recepta és molt senzilla i requereix poc temps, així que comencem. Primer de tot tallarem la ceba i les pastanaga a daus petits, com més petits, millor es couran i quedaran més ben integrats al plat. Quan els tinguem a talls posem a escalfar una cassola amb un raig d'oli i si us agrada una mica picant li afegiu la cayena, quan aquest estigui calent afegim la ceba amb la pastanaga i que es vagin fent a poc a poc, barrejant de tant en tant.

Mentrestant tallem a daus petits els calçots, els esparrecs i els carbassons, i tot seguit els afegim al sofregit i ho deixem uns 5-10minuts, passat aquest temps li afegim els pèsols, ho remenem una mica i li afegim al pollastres, les espècies que creiem oportunes (com massala, orenga, herbes provençals,...), la sal i el pebre, juntament amb el got d'aigua i de vi, ara només caldrà deixar-ho 15 minuts més a foc baix amb la tapa posada i anar remenant de tant en tant i ja ho tindrem. Passats aquests 15 minuts és aconsellable provar-ho per comprovar que tot està cuit i per rectificar de sal si fos al cas.

Si heu posat la cayena millor treure-la abans de emplatar, no sigui cas que un dels comensals s'emporti un ensurt.

 

Bon profit!  

 

Apte per a: celíacs

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme