Sou a: Inici / Receptes / Pastís de platan i xocolata

Pastís de platan i xocolata

Un berenar deliciós fet amb els nostres plàtans ecològics.

Una recepta perfecte per fer amb els més petits de la casa ja que no té cap complicació. 20 minuts de preparació i uns 40 de forn, lo difícil serà esperar a que es refredi per provar-la.

Ingredients:

  • 4 plàtans

  • 125gr de mantega

  • 150gr de sucre

  • 2 ous ecològics

  • 175 gr de farina

  • 1 cullerada de sucre de vainilla

  • 2 cullerades de cafè de llevat

  • 2 cullerades de bicarbonat

  • un pessic de sal

  • 100 gr de xocolata negre de postre

 

Primer de tot encendrem al forn i al posarem escalfar a 200-180 graus, és important que el tinguem calent quan introduïm el pastís perquè aquest es cogui al seu punt.

Mentre el forn s'escalfa anem fent la massa, primer de tot fonem la mantega, la podem fondre en una cassoleta a foc lent i anar remenant o bé al microones en 1-2 minuts. Quan el tinguem fos l'aboquem en un bol juntament amb el sucre i ho barregem, tot seguit hi afegim els ous i el sucre de vainilla i ho treballem bé fins que quedi una massa homogènia.

En un altre bol triturem els plàtans, amb una forquilla en tindreu prou, han de quedar triturat però no ha de ser una sopa, i quan els tinguem al seu punt als afegim a l'altre bol i ho tornem a mesclar tot.

Seguidament agafem un colador i el posem sobre el bol per introduir-hi el bicarbonat, el llevat, la sal i la farina, el colador ens ajudarà a tamissar els ingredients i que aquests es puguin barrejar més fàcil. Amb l'ajuda d'una cullera ho filtrem i barregem de nou. Ara només hi falta la xocolata, la xocolata la podem introduir rallada o bé desfeta (que faríem el mateix que hem fet amb la mantega, en una cassoleta o al microones) ho integrem bé i preparem el motlle.

Perquè la massa no s'enganxi, untem amb mantega la base i les parets del motlle, i seguidament li afegim una mica de farina i li donem cops perquè aquesta s'escampi per tot el recipient, que quedi blanc però no amb excès i ja li podem abocar la massa. Aboquem la massa i ho introduïm al forn a 180ºC durant 35-40 minuts, per saber si està al seu punt el punxem amb un escuradents si aquest surt net està al seu punt, si pel contrari surt amb massa enganxada és que li falta una mica.

Ara només queda deixar-lo refredar. Bon profit!  

 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme