Sou a: Inici / Receptes / Pastís de carbassó del tiet Jaume

Pastís de carbassó del tiet Jaume

Pastís fet amb els nostres carbassons ecològics i els ous d'Òrrius

Ja se sap, quan arriba la calor fa mandra estar-se molta estona als fogons, per això aquesta setmana us presentem una altre recepta fàcil de fer i bona tant freda com calenta.

Feta amb els ingredients de la cistella setmanal, com els ous i els carabassons.

 

Els ingredients:

  • 2 Carabassons

  • 1 ceba morada o blanca

  • 6 ous

  • 50-100gr de formatge en pols

  • sal, pebre i orenga

  • oli

  • una nou de mantega

 

Primer de tot i per no oblidar-nos posarem a escalfar al forn. Quan tinguem el forn encès comencem tallant la ceba a quadradets petits, quan la tenim la posem a sofregir en una paella gran (després hi hem d'introduir els carbassons).

Mentre tenim la ceba al foc, netegem els carbassons i els tallem a rodanxes finetes. Quan veiem que la ceba comença a estar al seu punt afegim les rodanxes a la paella i ho deixem tot junt a foc baixa durant uns 10 minuts, que els carbassons quedin tous.

Aprofitem aquests 10 minuts, per batre els ous juntament amb els formatge en pols, la sal, el pebre i l'orenga al gust.

Quan els carbassons estiguin fets parem el foc. I preparem una plata apte pel forn, de vidre, d'acer o de fang, untada amb mantega, perquè el pastís no s'enganxi i sigui més fàcil de servir.

Ara només faltarà introduir la barrega de carbassons i ceba per tota la plata i per sobre la barreja dels ous, ha de quedar una massa uniforme que ja podrem introduir al forn a 180º durant 20-30 minuts, sabrem que està quan estigui daurat.

Si el volem menjar calent ja el podrem servir, si el volem fred el deixem refredar i el posem a la nevera.

 

Bon profit!!  

 

Apte per a: celíacs 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme