Sou a: Inici / Receptes / Hummus amb cigrons secs

Hummus amb cigrons secs

Com preparar fàcilment un hummus amb cigrons secs ecològics, i perdre la por a cuinar llegums secs.

Hummus

 

Ingredients:

  • 1 tassa de cigrons secs
  • 6 tasses d'aigua (4 si ho feu amb olla a pressió)
  • 2 dents d'all
  • 6 cullerades de suc de llimona
  • 4 cullerades de tahina(pasta de sèsam)
  • sal
  • caiena
  • cilantre fresc
  • Pebre vermell (pimentón)

 

Preparació:

Posarem els cigrons i l'aigua a l'olla i ho cuinarem a foc alt, un cop bulli deixarem el foc mig-baix, i ho aguantarem 1hora, o fins que els cigrons siguin tendres.

Un cop cuits, els deixarem refredar i reservarem l'aigua.

Posarem mitja tassa de l'aigua de cocció a bullir i hi afegirem les dents d'all i els bullirem 3 minuts. Guardarem aquesta aigua. 

En un picador, hi trinxaremels alls, hi afegirem els cigrons i la sal, o trinxarem tot altra vegada. Quedarà una pasta força densa, per això i anirem afegint l'oli de mica en mica mentre seguim trinxant. Quant tinguem la textura esponjosa que volem, hi afegirem el cilantre i el pebre vermell.

 

Es pot servir en un bol amb un raig d'oli d'oliva i uns polsims de pebre vermell i una fulla picada de cilantre.

 

Bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme