Sou a: Inici / Receptes / Gaspatxo andalús

Gaspatxo andalús

Un plat estiuenc i refrescant, amb verdura ecològica que fàcilment trobareu a les nostres cistelles!

 

Tot i que és d'origen andalús, actualment és un plat tradicional a tot l'estat, que fa acte de presència amb les primeres calors i quan arriben a casa les hortalisses de fruit.

 

El gaspatxo és bàsicament una crema de tomàquet, aquí us presentem la recepta bàsica, però a cada casa hi ha variants o ingredients extra, aquí cadascú al seu gust! Es serveix ben fred, i si és d'un dia per l'altre, millor que millor!

 

Ingredients (per a 4 persones):

  • 500g de tomàquet madur
  • 1 pebrot verd (2 si són petits)
  • 1 cogombre
  • 1/2 ceba
  • 1 dent d'all
  • sal vinagre
  • 100g de pa
  • 100ml d'oli d'oliva
  • aigua

(aquestes quantitats no compten la guarnició, que la deixem al vostre gust)

Primer de tot, pelem la ceba, el cogombre, l'all i rentem els tomàquets. Ho trossegem, hi afegim el pa (també a trossejat), i ho salem al gust.

Seguidament hi avoquem un got d'aigua, un bon raig de vinagre, l'oli d'oliva ii ho remenem.

Encenem la batedora, ho deixem ben fi i reservem la crema a la nevera.

Mentres es refreda, podem preparar la guarnició. Posarem en bols cogombre, pebrot, tomàquet, pa fregit... tots tallat ben fi o a daus.

 

A l'hora de servir, hi posem un rajolí d'oli i que cadascú s'ho guarneixi com vulgui.

 

Salut i bon profit!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme