Sou a: Inici / Receptes / Flors de carbassó farcides i arrebossades

Flors de carbassó farcides i arrebossades

Les flors de carbassó que posem a les nostres cistelles ecològiques de verdura i fruita, són un ingredient original i deliciós, que obren un munt de possibilitats a l'hora de sorprendre els nostres comensals!

 

Ingredients:

  • Farina o tempura
  • Oli d'oliva
  • Flors de carbassó
  • Farcit (al gust de cadascú)
  • aigua o cervesa

 

Elaboració:

Primer de tot triarem el tipus d'arrebossat. Els més adients són el de farina amb aigua, farina amb cervesa, o tempura. Segons ens agradi més cruixent o menys, prepararem l'arrebossat més o menys dens (si el volem ben cruixent optarem per la tempura, sens dubte).

Després tocarà netejar les flors, treure'n el receptacle floral (el "cul verd") i el pistil o anteres de l'interior (segons sigui una flor femenina o masculina, respectivament). Si veiem que té pols o algun insecte, podem passar-hi un paper de cuina.

Arribem al farcit. Aquí cadascú que hi posi imaginació! Una bona opció és la de mozzarella amb picada d'anxoves o olivada, però podem posar-hi carn picada, tonyina, frankfurts petits, verdura picada, etc.

Un cop emplenats del que haguem triat, es tanquen les flors regirant-les de les puntes o amb un escuradents, depenent de la destresa del cuiner/a, i s'arrebossen. Només quedarà passar-les per la paella amb l'oli ben calent, i un cop fetes deixar-les sobre un plat amb paper absorbent.

 

Bon profit i que triomfeu a taula!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme