Sou a: Inici / Receptes / Ensaladilla Russa

Ensaladilla Russa

Un clàssic de l'estiu, fet amb les nostres verdures ecològiques i baix en calories

Aquesta època quan comencen a arribar la calor i les bones temperatures vénen gust plats més frescos i per això us portem un clàssic de l'estiu, l' “Ensaladilla Russa”. Us presentem la nostra versió, més baixa en calories, ja que reduïm la quantitat de maionesa per un altre ingredient més baix en greixos, però al igual que al pollastre a la jardinera pot variar segons el que tingueu a casa o us agradi més, les possibilitats són moltes.

Us convidem a provar-la i que ens digueu què us sembla.

 

Ingredients per 2/4 persones:

- 2 patates mitjanes

- 2 pastanagues

- 0,5 kg de mongeta tendra

- 2 ous

- 1 ceba tendra

- 8 cogombrets

- 1 llauna de tonyina

- 3 cullerades de maionesa (de pot o feta per vosaltres amb ou i oli)

- 1 cullerada de café de mostassa de Dijon

- 1 terrina petita de formatge fresc

 

Per començar pelarem les patates i les pastanagues i ho tallarem a quadradets petits, intentant que tots siguin de la mateixa mida, quan ho tinguem ho posem en una olla, la cobrim d'aigua i ho posem a bullir uns 10 minuts. Posem en un altre cassola els dos ous i els deixem 10-15 minuts per fer ous durs.

Mentre tinguem les patates i les pastanagues al foc, preparem les mongetes, els tallem les puntes i les tallem a trossos d'uns 2cm i les passem per un raig d'aigua per si tenen una mica de sorra.

Passats els 10 minuts afegim les mongetes a l'olla i ho deixem 10 minuts més. En aquest moment podem tallar la ceba tendra a daus petits i l'afegim en un bol amb aigua i sal, així aconseguim evitar la fortor de la ceba i que ens pugui repetir.

Quan ja estiguin les verdures al seu punt serà al moment de treure-les del foc i escórrer-les, perquè no quedin molt toves les podem introduir amb el colador dins d'un bol gran amb aigua freda i glassons, d'aquesta forma es refredaran ràpid i aconseguirem una textura més cruixent.

Ara és el moment de preparar la salsa, per fer-la abocarem en un bol gran (que hi puguin caber tots els ingredients) les cullerades de maionesa, la mostassa i el formatge fresc i ho barregem tot que quedi una salsa homogènia. Aquí ja hi podem afegir la resta de ingredients, les verdures, la ceba (si l'heu ficat amb aigua la coleu primer), la llauna de tonyina, un ou dur i mig i els cogombrets tallats petits. Ho remenem bé i ho posem a la nevera, perquè estigui fresca i es conservi millor. Quan l'anem a servir li rallem el mig ou que ens queda de decoració i llesta per menjar.

 

Bon profit!!  

 

Apte per a: celíacs (si la maionesa és de pot assegureu-vos que sigui sense gluten) 

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme