Sou a: Inici / Receptes / Cuscús amb carbassó, pastanaga i salmó fumat!

Cuscús amb carbassó, pastanaga i salmó fumat!

Cuscús de temporada, amb les nostres verdures ecològiques

El cuscús és un plat d'origen marroquí que cada any que passa prèn més importància, és un plat molt nutritiu i com l'arròs, té moltes possibilitats.

Aquest cop us presentem una recepta amb salmó fumat i que serveix tant per menjar calent o fred amb el tupper, ideal per un pícnic fora de casa.

 

Ingredients per 4 persones

  • 2 cebes tendres (sinó en teniu es pot fer amb ceba seca)

  • 1 carbassó

  • 200 gr de cuscús

  • 2 pastanagues

  • 1 paquet de salmo fumat, uns 100gr

  • Especies al gust (curri, curcuma, comí,...)

  • Sal i pebre

  • 1 nou de mantega

 

Per començar, pelem les pastanagues i les tallem a quadradets petits, el més petit possible perquè al coure's quedin tendres. Quan les tenim tallades les posem en una cassola a la que prèviament li haurem afegit un raig d'oli i haurem deixat escalfar. Mentre tenim les pastanagues en l'oli que van fer xup-xup, tallem les cebes de la mateixa forma i les introduïm, anem remenant de tant en tant i a foc baix perquè no s'enganxi. Ara aprofitem per tallar el carbassó i tot seguit l'afegim al sofregit, només quedarà que tot estigui al seu punt.

Ara és moment de fer el cuscús. Normalment tots els paquets indiquen com fer-lo, el més habitual és fer servir la mateixa quantitat d'aigua que de cuscús, per tant posarem a bullir 250ml d'aigua i quan aquesta estigui calenta la retirem del foc i introduim el cuscus. Ho remenem i ho deixem reposar 3 minuts amb la tapa posada. Passats els minuts hi afegim una nou de mantega i ho tornem a col·locar al foc i remenem 2-3 minuts més.

Quan tenim el cuscús fet l'afegim al sofregit i ho barregem bé, si ens agraden les espècies hi afegim les que creiem més oportunes, és tant vèrsatil que totes li queden bé.

Ja només queda el toc final, es tracta de tallar el salmó a tires petites i introduir-les al cuscus, ho barregem tot altre cop i ja ho tindrem llest per menjar.

Si ho deixem reposar o ho fem un dia abans per menjar l'endemà, notareu que el gust del salmó s'haurà introduït més i té un gust exquisit!

Esperem que el proveu ;)

 

Bon profit!!

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?
Alta d'usuari
 
 

Cistelles ecològiques Barcelona, Vallès i Maresme - Agricultura ecològica - Cistelles de proximitat Maresme